VOORDAT JE EEN RIJSCHOOL KIEST, MOET JE DIT ECHT WETEN!!

Sommige rijscholen lijken namelijk heel erg goedkoop, maar blijken dat achteraf toch niet te zijn. Door middel van bepaalde “verkooptrucjes” die ze toepassen in hun advertenties en op hun website lijkt het allemaal heel goedkoop.

Het doel van deze rijscholen is om in contact met jou te komen, waarna ze je telefonisch verder proberen te overtuigen. In dit artikel zullen we het over een aantal van deze bekende trucjes hebben, zodat jij er niet intrapt!

Onze rijschool in Utrecht past deze trucjes absoluut niet toe, wij houden er van om eerlijk te blijven. Wel zo fijn voor ons allebei, toch? Lees daarom nu verder in dit artikel zodat je een goede keuze kunt maken bij welke rijschool in Utrecht jij gaat lessen.

KORTER LESSEN

Wanneer je voor het eerst gaat lessen, dan ga je er meestal van uit dat een les een uur duurt. Dat is namelijk wel zo ongeveer de standaard. Sommige rijscholen in Utrecht geven een stuk lagere prijs dan hun concurrenten. Hoe kan dat vraag je jezelf dan af? Ze geven dan in plaats van 1 uur, maar 3 kwartier les.

Dan is het natuurlijk niet zo vreemd dat het een stuk goedkoper is, je krijgt immers veel minder waar voor je geld.

Als jij maar 3 kwartier les krijgt dan blijft er ook maar weinig tijd over om daadwerkelijk iets te leren. Je moet namelijk eerst iemand anders naar huis brengen, en dat kan soms best wat tijd in beslag nemen. Tijd om nieuwe routes te verkennen is er nauwelijks, zodat je vaak dezelfde routes verkent. Je kunt waarschijnlijk wel begrijpen dat dit niet goed voor je ontwikkeling is. Daar komt nog bij dat je meestal eventjes moet “opwarmen” voordat je de smaak te pakken hebt. Heb jij maar 3 kwartier les, dan ben je net “opgewarmd” als je alweer thuis bent.

Kortom: lessen van 3 kwartier zijn over het algemeen niet goed voor je ontwikkeling. Wanneer je contact met een rijschool in Utrecht op gaat nemen, vraag dan altijd na hoelang een rijles duurt. Je wilt natuurlijk geen appels met peren gaan vergelijken.

ADVERTEREN MET EEN LAAG UURTARIEF

Zoals je hebt kunnen lezen adverteren veel rijscholen in Utrecht met een laag uurtarief. Deze lage tarieven zijn dan bijvoorbeeld gebaseerd op het afnemen van een pakket. Het kan natuurlijk zomaar zijn dat jij veel minder lessen nodig hebt dan er in een pakket zit (omdat je bijvoorbeeld al goed kunt rijden).

De kosten voor een losse les liggen dan vaak velen malen hoger dan op de website of in de advertentie staat. Vraag ook dit altijd na tijdens een telefoongesprek, of bekijk de kleine lettertjes op de website eens goed. Vaak kun je al snel zien of de beloofde tarieven reëel zijn. Wij hanteren een uurtarief vanaf €33,- per uur (ja een uur, en dus niet 3 kwartier).

CONCLUSIE?

Zoals je kunt zien zijn er nogal wat oneerlijke praktijken gaande bij verschillende rijscholen in Utrecht. Begrijp ons niet verkeerd hoor, er zijn gelukkig ook heel erg veel betrouwbare rijscholen te vinden. De goede moeten helaas meestal lijden onder de “slechte”. Nu je weet waar je op moet letten, hopen wij dat je een goede keuze kunt maken.

Neem een GRATIS Proefles

Gratis, wij Nederlanders zijn er gek op. En terecht ook natuurlijk. Sommige rijscholen in Utrecht lokken je echter hun auto in met een gratis proefles. Besluit je naderhand om toch niet bij deze rijschool te gaan lessen (bijvoorbeeld omdat het niet helemaal klikt met de instructeur), moet je deze “gratis” les alsnog afrekenen.

Dat is natuurlijk de wereld op zijn kop. Wij vinden: gratis is gratis. Bij ons is een proefles dan ook echt gratis, ook wanneer je besluit om toch bij een andere rijschool in Utrecht te gaan lessen. Even goede vrienden!

Sharing is Caring...
Call Now Button