Rijbewijs ophalen hoeveel dagen

Rijbewijs ophalen hoeveel dagenWanneer je geslaagd bent voor jouw rijexamen mag je nog niet gelijk achter het stuur gaan zitten. Je moet namelijk eerst jouw rijbewijs ophalen bij de gemeente. Als je jouw rijbewijs nog niet hebt opgehaald dan is het helaas niet toegestaan om te rijden.

Wij van autorijschool Utrecht krijgen met regelmaat de vraag hoeveel dagen je moet wachten voor je rijbewijs ophalen. Aangezien het wel handig is als je hier het een en ander over weet hebben we in dit artikel het nodige op een rijtje gezet. Door deze informatie heb je alles wat je maar nodig hebt.

Een rijbewijs ophalen binnen hoeveel dagen?

Als je jouw rijexamen met succes hebt afgerond dan moet je dus een rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Je kunt dit op dezelfde dag doen als je geslaagd bent. Mocht je ergens anders wonen dan is het van belang dat je goed kijkt naar de gemeente waar jij je moet aanmelden. Je moet je namelijk aanmelden bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Voor het ophalen van je rijbewijs zal je nagenoeg altijd een afspraak moeten maken.

Als je meer informatie wilt zien over het ophalen van je rijbewijs dan raden wij je aan om een kijkje te nemen op de site van de gemeente. Door deze informatie krijg je in oogopslag te zien wat je moet doen en wat je mee moet nemen. Het rijbewijs zal na vijf werkdagen voor je klaar liggen. Wij raden je altijd aan om je rijbewijs zo snel mogelijk aan te vragen. Het is namelijk zo dat de Verklaring van Rijvaardigheid maar drie jaar geldig is. Dit zou betekenen dat je deze opnieuw aan moet vragen.

Binnen een paar dagen kun je dus jouw rijbewijs ophalen bij de gemeente. Indien het erg druk is kan het zijn dat je even wat langer moet wachten. Neem altijd geld mee als je jouw rijbewijs wilt ophalen, het is namelijk niet gratis. Bij sommige gemeentes is het ook mogelijk om te beatalen met je pinpas. Na het ophalen van je rijbewijs zal ook jij geheel zelfstandig achter het stuur mogen gaan zitten!

Sharing is Caring...
Call Now Button