Rijbewijs in een maand

Om een rijbewijs in een week of tien dagen te halen moet je een extreem programma afwerken, waarbij je een groot aantal uren per dag in een lesauto moet zitten. Een rijbewijs in een maand halen is echter best een realistische doelstelling. Als je hier genoeg tijd voor hebt dan is dit makkelijk haalbaar. Wel moet je rekening houden met wat extra kosten voor de rijopleiding want voor een Utrecht rijschool is dit nog altijd een spoedcursus die moeilijk zijn om in te plannen.

Lastig inplannen voor rijschool

rijbewijs in een maandHoewel een maand natuurlijk een stuk meer tijd is dan een week of tien dagen is een rijbewijs halen in deze periode nog altijd een spoedcursus. Dit komt omdat het lastig is voor een rijschool om de benodigde rijlessen in te plannen. In 30 dagen tijd moeten tussen de 30 en 40 lessen ingepland worden. De rijschool zal in de maand wellicht leerlingen moeten weigeren en daarom betaal je wat meer voor een spoedcursus.

Spoedcursus rijbewijs van maand

De spoedcursus van een maand is lang niet zo intensief als de varianten die in een nog kortere periode worden afgewerkt. Als je blokken van twee uren zou lessen dan moet je dus om de dag wat tijd vrijmaken voor het volgen van de rijlessen. Twee uren rijlessen kan je natuurlijk makkelijk in de avonduren invullen.

Als je dan in het weekend misschien besluit om een keer vier uur in de lesauto door te brengen dan kan je weer een paar dagen op een later tijdstip overslaan. Probeer samen met je rijinstructeur een goede balans te vinden. Een tip is om het aantal lesuren naarmate de maand vordert verder op te voeren omdat je dan minder frustratie meer beleeft tijdens het autorijden.

Tijd genoeg voorbereiden examens

Een maand is tijd genoeg om je voor te bereiden op je examens. Het theorie-examen kan je natuurlijk het beste zo snel mogelijk afwerken. Als je deze eenmaal in de pocket hebt dan is dit weer een zorg minder. Het praktijkexamen hoef je jezelf ook geen zorgen om te maken. Je rijbewijs in een maand halen is een realistische doelstelling die je zonder problemen moet kunnen halen.

Sharing is Caring...
Call Now Button