Hoe lang duurt een praktijkexamen auto

Wanneer je net begint met het nemen van autorijlessen dan zijn er nog veel dingen die je niet weet. Misschien weet je niet eens waar de drie pedalen in de auto voor dienen.

Dit komt natuurlijk als eerste aan bod tijdens je rijlessen. Deze zijn immers om je voor te bereiden op het praktijkexamen. Over dat examen bij het CBR is ook nog maar weinig bekend in dit stadium.

Wat veel beginnende chauffeurs bijvoorbeeld graag willen weten is hoe lang een praktijkexamen auto duurt. Op deze vraag gaan we je in dit artikel een antwoord geven. We kunnen hier duidelijke informatie over verschaffen want de wijze waarop een praktijkexamen wordt afgenomen is door heel Nederland precies hetzelfde.

Indeling van examen praktijk bij CBR

Hoe lang duurt een praktijkexamen autoEen praktijkexamen auto zal ongeveer 55 minuten in beslag nemen. Dit is dus ongeveer de duur van een enkele autorijles. Toch zal je niet dezelfde duur in de auto gaan rijden.

De indeling van het examen besteedt namelijk ook veel tijd aan andere dingen. Wanneer de examinator je bij zich roept dan zal je eerst te horen krijgen hoe het examen zal verlopen. Vervolgens loop je naar buiten naar de auto waarin je gaat afrijden. Voordat je instapt wordt eerst een ogentest gedaan op het parkeerterrein.

Daarna zal je ook nog wat technische vragen over de auto krijgen. Pas als dit is afgewerkt ga je in de auto zitten en een stukje rijden. 10 tot 15 minuten hiervan rij je zelfstandig naar een bestemming. Vervolgens wordt er ook nog tijd ingepland voor het eindgesprek waarin je te horen krijgt of je geslaagd of gezakt bent. Je bent dus echt maar eventjes aan het autorijden tijdens het praktijkexamen.

Tips om je optimaal voor te bereiden op afrijden

Even 55 minuten lang geen fouten maken tijdens een praktijkexamen moet natuurlijk te doen zijn als je goed voorbereid bent. Je kansen om te slagen worden groter wanneer je goed uitgerust op de locatie verschijnt. Kom ook ruim van tevoren om je mentaal voor te kunnen bereiden. Tevens een goede tip is om in dezelfde stad rijlessen te nemen als waar je gaat afrijden. Je bent dan al bekend met de omgeving waarin gereden gaat worden.

Sharing is Caring...
Call Now Button