Autorijbewijs halen in een week

Mensen die een week vrije tijd hebben en toegewijd zijn om hun rijbewijs in deze periode te behalen zijn in de mogelijkheid om dit te doen. Zij moeten echter wel zeer goed gefocust zijn om dit doel te bereiken en een strakke planning aanhouden.

Als je een persoon bent die het in zich heeft om dit te doen, dan kun je bij rijschool Utrecht je autorijbewijs halen in een week aanbieden. Let wel op dat je hierbij een gekke week tegemoet gaat die volledig in het teken zal staan van leren autorijden en slagen voor je rijbewijs. Om je een idee te geven wat er nodig is om dit te bereiken, geven we je een grove uitleg van hoe zo’n week er ongeveer uit zal zien.

7 dagen zoveel mogelijk rijlessen

autorijbewijs halen in een weekDe rijopleiding in een week, bestaat uit 7 dagen zoveel mogelijk rijlessen afwerken. Autorijden leer je niet in een paar uur. Om met zelfvertrouwen achter het stuur van een auto te kunnen zitten heb je ervaring nodig. Dit krijg je alleen maar door uren in de auto te maken. De spoedcursus van een week bij een rijschool zal dan ook voornamelijk bestaan uit zoveel mogelijk rijlessen. Denk aan rond de 35 lesuren in een week. Gelijk verdeeld zouden dit dus al 5 uren per dag moeten zijn. Echter op de zevende dag moet je ook gaan afrijden.

Theorie-examen in een week halen

Zelfs nadat je klaar bent met het afwerken van de rijlessen van een dag moet je nog altijd bezig zijn met andere aspecten van het rijbewijs halen. Voordat je namelijk op mag voor je praktijkexamen zal je ook het theorie-examen moeten halen. Dit betekent studieboeken doornemen, oefenopdrachten maken en uiteindelijk het examen gaan doen bij het CBR.

Praktijkexamen op de zevende dag

Op de laatste dag van de week is het tijd voor het praktijkexamen. Als je gefocust bent geweest zal je inmiddels een stuk beter zijn geworden in het autorijden en goed genoeg om te kunnen slagen. Het is ook te hopen dat je voor het afrijden in een keer slaagt, want anders zal je het rijbewijs niet in een week halen. Dan duurt dit misschien een dag langer want je zal dan een herexamen moeten doen.

Sharing is Caring...
Call Now Button