16 Jaar? 2toDrive

2TODRIVE - RIJLESSEN MET JE 17e JAAR

Natuurlijk, waarom ook niet?
 Als ze dat hadden in mijn tijd, dan stond ik als eerste in de rij. Omdat ik het zelf support en het eens ben met de filosofie erachter was het een kwestie van tijd totdat het tot mijn arsenaal van goede rijles pakketten zou gaan behoren.

Als je vragen hebt of er is iets niet duidelijk...

2toDrive is een relatief nieuw concept, in ieder geval in de volksmond. Het is goed voor te stellen dat het niet in een keer helemaal duidelijk is. Daarom zeggen we al op voorhand dat mocht je met een vraag zitten, aarzel dan niet en bel ons direct.
We helpen je graag!

WAT IS 2TODRIVE?

Het begon allemaal met het feit dat bij 1 op de 5 van de ‘zware ongelukken’ jongeren betrokken zijn.

Daarom is er door het SWOV onderzoek gedaan naar een oplossing. Na lang zoeken is er een project opgesteld genaamd: 2 to Drive. Een soortgelijk project heeft in Duitsland veel succes geboekt, dus nu Nederland nog.

Maar hoe werkt het en wat zijn de eisen?

Het is nu mogelijk om te beginnen met je theorie certificaat op de dag dat je zestien jaar word.

Als je 16,5 jaar bent kan je nu al beginnen met lessen. Ook mag je pas vanaf deze leeftijd een begeleiderpas aanvragen. Uiteindelijk mag je op je met 17 jaar je rijbewijs halen (praktijkexamen doen).

Maar nu komt het leuke, je mag alleen maar autorijden met een begeleider. Maar gelukkig duurt dit maar een jaartje want als je 18 word ben je verlost van je begeleider en kan je doen wat je wilt!!

Nee, het is de bedoeling dat je wat opsteekt van het rijden onder toezicht van een begeleider. Je zal in dat jaar veel leren van de ‘ervaren’ begeleider zodat er minder ongelukken gebeuren met mensen die net hun rijbewijs hebben.

Kan je niet wachten en wil je gelijk beginnen met 2todrive?

Voordat je een rijschool kiest is het belangrijk dat je iets over weet, nu heb je de website gezien maar hoe is het nou om les te krijgen van een van onze instructeurs? Voel je jezelf op je gemak in de auto en rijd de auto lekker? Hier kom je alleen achter tijdens een proefles. Bij ons is een proefles altijd helemaal gratis en 100% vrijblijvend. Als je wilt kan je direct contact opnemen, of je leest nog even verder!

BEGELEIDERS? WAT NOU BEGELEIDERS?

Je begeleider mag WEL:

 • Coachen tijdens het autorijden
 • Vertellen over zijn rijervaring
 • is 27 jaar of ouder
 • heeft a 5 jaar zijn/haar rijbewijs

Je begeleider mag NIET:

 • De normale verkeersregels overtreden
 • Rij-instructeur of rij-instructeur in opleiding zijn
 • Geen kritiek geven, alleen maar richtlijnen
 • in de afgelopen 4 jaar zijn opgeroepen om een 'alcohol en verkeerscursus' te doen

Je mag overigens in totaal 5 verschillende coaches of begeleiders hebben

Aanmelden en je moet een begeleiderspas laten aanvragen

Hoe moet ik me aanmelden?

Jijzelf (als leerling) hoeft nog helemaal niks te doen, jou begeleider moet zich als eerste aanmelden maar dat kan alleen als jij 16 en een half of ouder bent.

Jij moet alleen maar zorgen dat je de begeleiderpas hebt aangevraagd voordat je het rijbewijs aanvraagt. Ook moeten de coaches zich hebben aangemeld voor dit alles.

Hoe vraag ik een begeleiderspas aan?

Om je aan te melden (als begeleider) heb je een DigiD en het Burger Service Nummer nodig van degene die je gaat begeleiden. Je meld je online aan en krijgt een email ter bevestiging, goedkeuring duurt max 5 dagen. De kosten zijn € 35,-.

Belangrijk: Je kan pas een begeleiderpas aanvragen als alle begeleiders geregistreerd staan.

DE VOORDELEN VAN 2TODRIVE

"Elk voordeel hep z'n nadeel"... maar hier zitten wel veel voordelen aan hoor!

 • Je mag helemaal zelf bepalen wie je coach word!
 • Bestuurders die 2todrive hebben gedaan voelen zich over het algemeen meer zeker in de auto
 • Je mag tot wel 5 verschillende begeleiders hebben
 • Je doet veel ervaring op dus later minder kans op ongelukken
 • Je rijdt op je 17e al in een auto!!!!
 • Je kan al rijles krijgen als je nog 16 jaar bent!

BEGIN VANDAAG NOG MET JE PROEFLES

Met een proefles verlies je niks, op zijn meest een uurtje van je tijd. je word zelfs thuis opgehaald en weer afgezet, we kunnen iets halen brengen... Wat jij wilt, het is jouw les. En door de proefles weet je zelf pas echt of je bij ons rijlessen wilt of niet. Dus Bel, app, mail, facebook etc etc... Neem in ieder geval contact op!

Mag ik ook scooter rijden met een 2 to Drive Rijbewijs?

Ja, Ja en Ja je mag met je 2 to drive rijbewijs scooter rijden! Wat een feest!

Dat vind ik voor mijn leerlingen ook het grote voordeel aan 2toDrive! Als je 16,5 bent dan wil je een scooter en dan ga je dus normaal gesproken je scooter rijbewijs halen.

Maar waarom geld uitgeven aan een Scooter rijbewijs als je met je Auto rijbewijs ook scooter mag rijden?

Een scooter rijbewijs met alles erop en alles eraan kost al gauw € 500,-. Waarom zou je dat geld niet investeren in het halen van je Auto rijbewijs?

2toDrive en het Buitenland?

Je kan met je 2 to Drive rijbewijs alleen maar in Nederland legaal autorijden omdat het 2toDrive een puur Nederlands experiment is en omdat dit experiment alleen in Nederland is goedgekeurd.

De rest van de landen in europa (behalve Duitsland) hebben nog steeds de regel dat je 18 jaar of ouder moet zijn om aan je rijlessen te mogen beginnen.

Nieuws over 2toDrive

Omdat 2toDrive zo een hot item is kan ik je aanraden om het nieuws te volgen voor nieuwe regelgeving en wijzigingen. Ga hiervoor naar de officiele 2todrive site.

DISCLAIMER

Ik heb zelf onderzoek gedaan op de officiele website. Alle gegevens die je op deze pagina leest is een mengelmoes van eigen woorden geinspireerd door de genoemde website. Ook kunt u, voor alle up-to-date en officiele informatie, naar deze website. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan rijschoolutrecht.net.

Sharing is Caring...
Call Now Button