17 jaar rijbewijs halen

17 jaar rijbewijs halenVroeg beginnen aan je rijbewijs is een van de beste keuzes die je maar kunt maken. Wanneer je namelijk in bezit bent van je rijbewijs zal je in staat zijn om overal heen te gaan. Het is in ons land mogelijk om al op je 17e te beginnen met je rijbewijs.

Hier gelden echter wel bepaalde eisen aan met betrekking tot het halen van je rijbewijs. Wat komt er allemaal kijken voor 17 jaar rijbewijs halen? Wil je hier achter komen dan is het verstandig om even door te lezen, wij van rijschool Utrecht zullen het je hieronder laten zien!

Mag je met 17 jaar je rijbewijs halen?

Sinds kort is het in ons land mogelijk om al vanaf je 16e op te gaan voor je rijlessen. Dit zorgt ervoor dat je in staat bent om al op je 17ejouw rijbewijs te halen. Volgens de huidige regels mag je vanaf het moment dat je 16,5 bent rijlessen volgen. Dit geldt ook voor het doen van een tussentijdse toets. Je kunt het theorie examen al maken als je 16 jaar bent.

Met 17 jaar een rijbewijs halen is dus mogelijk, je mag vanaf deze leeftijd al je praktijk examen doen. Wanneer je jouw rijbewijs hebt gehaald kun je deze aanvragen bij de gemeente. Wel is het zo dat je in dit geval tot je 18e altijd moet rijden met een coach na je. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat je echt veilig de weg op zult gaan. Als je ervoor kiest om op 17 jaar je rijbewijs te halen dan ben je zeker niet de enige. Er zijn steeds meer jongeren die ervoor kiezen om vroeg te beginnen. Iedere maand zijn er ruim 4.000 17 jarigen die slagen voor hun rijexamen.

Door zelf te beginnen met rijlessen op je 16e of 17e ben je in staat om veel sneller achter het stuur te zitten dan normaal. Let er wel op dat je dus met iemand naast je moet rijden als je nog geen 18 jaar bent. Wanneer je vervolgens 18 jaar wordt mag je geheel zelfstandig achter het stuur kruipen!

Sharing is Caring...
Call Now Button